Balkan Sosyal
Bilimler Dergisi [BJSS; Balkan Journal of Social Sciences], sosyal bilimler alanında
özgün ve nitelikli çalışmaları bilimsel bir yaklaşımla ele alarak alana katkı sağlayacak araştırmalara yer veren
uluslararası hakemli bir dergidir.
Balkan Sosyal Bilimler
Dergisi, Balkan coğrafyası başta olmak üzere hem teorik hem de uygulamaya
yönelik çalışmalar açısından bir
forum teşkil etmektedir. Bu bağlamda, BJSS’de sosyal bilimlere ilişkin konularda özgün ve nitelikli bilimsel çalışmalar yer almaktadır.Dergi, sosyal bilimler alanlarında interdisipliner ve karşılaştırmalı araştırmaları, eleştirel çalışmaları ve alternatif yaklaşımları desteklemektedir.
BJSS, Haziran ve Aralık sayısı olmak üzere yılda iki defa düzenli olarak yayımlanmaktadır. Derginin yazım dili Türkçe ve İngilizcedir.
Dergide yayımlanan makaleler yazı işlerinin izni olmaksızın başka hiçbir yerde yayımlanamaz veya bildiri olarak sunulamaz. Kısmen veya tamamen yayımlanan makaleler kaynak gösterilmeden hiçbir yerde kullanılamaz. Dergiye gönderilen makalelerin içerikleri özgün, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Makaledeki yazarlar isim sırası konusunda fikir birliğine sahip olmalıdır.
Dergiye gönderilen makaleler şablon (template) kullanılarak hazırlanmalıdır. Makalenin hazırlanması sırasında Derginin yazım kurallarına göre hazırlanmış " örnek_makale " dosyasını bilgisayarınıza indiriniz ve makalenizi bu makaleyi örnek alarak hazırlayınız. Dergiye gönderilen makale ile ilgili iThenticate, Turnitin gibi intihal programlarından alınmış intihal/benzerlik raporu ek dosya olarak yüklenmelidir. Makalenin hiçbir şekilde intihal içermemesi ve benzerlik oranının %15'in üstüne çıkmaması gerekmektedir. Derginin şablonu kullanılarak hazırlanmayan ve makalenin intihal/benzerlik raporu ek dosya olarak yüklenmeden dergiye gönderilen makaleler değerlendirmeye alınmaz.
1. Birinci Derece Başlık
1.1. İkinci Derece Başlık
1.1.1. Üçüncü Derece Başlık
(i) İlk nokta
(ii) İkinci nokta
(iii) Ve bunun gibi
EA〗_it=β_0+β_1 〖Nüf〗_it+β_2 〖Yne〗_it+β_3 〖Ptr〗_it+β_4 〖〖EA〗_P〗_it+β_5 〖Egt〗_it+β_6 Kent+β_7 〖Gsyih〗_it+u_it (1)
Bu kısımda farklı metin içi gönderme yapma şekilleri, çalışmanın türüne ve yazar sayısına göre nasıl metin içi gönderme yapılacağı anlatılmakta, metin içi gönderme yaparken karşılaşılabilecek farklı durumlar örneklerle aktarılmaktadır.
KAYNAKÇA GÖSTERİMİ
ÖRNEK KAYNAKÇA
Akyıldız, F. (2012). Belediye Hizmetleri ve Vatandaş Memnuniyeti: Uşak Belediyesi Örneği. Journal of Yaşar University, 7(26), 4415-4436.
Badri, M., Al Khaili, M., & Al Mansoori, R. L. (2015). Quality of Service, Expectation, Satisfaction and Trust in Public Institutions: The Abu Dhabi Citizen Satisfaction Survey. Asian Journal of Political Science, 23(3), 420-447.
Gazan, K. (2010). Bir Kamu Kuruluşu Olarak Belediyelerde Hizmet Kalitesi Müşteri Memnuniyetinin Ölçülmesi: Kütahya Belediyesi Örneği. Yüksek Lisans Tezi. Kütahya: Dumlupınar Üniversitesi.
Konishi, H., & Fraser, D. R. (2013). Aging and Deflation from a Fiscal Perspective. In: IMF Working Papers No. 171. Washington D.C.: IMF
Rose, P. S., & Fraser D. R. (1988). Financial Institutions. Texas: Business Publications.
Türkay, M. (2011). Optimizasyon Modelleri ve Çözüm Metotları. http://home.ku.edu.tr/~mtur kay/indr501/Optimizasyon.pdf. (Erişim: 06.11.2021).
Türkiye Bankalar Birliği. (2021). Banka Şube Bilgileri. https://www.tbb.org.tr/modules/banka-bilgileri/banka_sube_bilgileri.asp. (Erişim: 06.11.2021).
Wang, Y. D., & Webster, G. (2012). Assisting Students with Disabilities in Distance Education: An Exploratory Study into Their Experiences. In: Proceedings of the 13th Annual Conference on Information Technology Education. Canada.
Yılmaz, E. (2016). Oyun Teorisi, (3. Baskı). İstanbul: Literatür Yayıncılık.
Yılmaz, V., & Çelik, H. E. (2005). Bankacılık Sektöründe Müşteri Memnuniyeti ve Bankaya Bağlılık Arasındaki İlişkinin Yapısal Eşitlik Modelleriyle Araştırılması. İçinde: VII. Ulusal Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu. İstanbul Üniversitesi, İstanbul.
Balkan Sosyal Bilimler Dergisi'nde makale gönderim ücreti, makale işlem ücreti veya başka adlarla ne yazarlardan ne de okuyuculardan hiçbir işlem için ücret talep edilmemektedir. Makalelerin yayınlanmasında ve hakem sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ayrıca, Balkan Sosyal Bilimler Dergisi'nde yayımlanan makalelerin okunması ve indirilmesi de ücretsizdir.